Viides Maamme-kirja – Eli ajatuksia suomalaisuudesta – Karri Paleface Miettinen

Viides Maamme-kirja - Eli ajatuksia suomalaisuudesta - Karri Paleface Miettinen - Äänikirja - 9789520117344

Kuuntele:

Kuuntele teos
Elisa Kirja -palvelussa >>
Kuuntele teos
Nextory-palvelussa >>
Kuuntele teos
Adlibris-palvelussa >>

Kirjan kuvaus

Koko 2000-luvun monipuolisesti musiikin parissa toiminut Paleface kirjoittaa pamfletissaan suomalaisuudesta, suvaitsevaisuudesta ja politiikasta.

Huippusuosittu rap-artisti Paleface sai kimmokkeen Viidennen Maamme-kirjan kirjoittamiseen, kun eräät perussuomalaiset toimijat vaativat hänen erottamistaan Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlia valmistelevasta elimestä. Näiden toimijoiden mukaan Palefacella oli epäilyttävän ”epäisänmaallisia” näkemyksiä, joiden johdosta hänen ei pitäisi osallistua satavuotiaan Suomen juhlinnan järjestelyihin. Paleface purkaa väitteet osiin, vastaa niihin ja osoittaa ne perusteettomiksi.

Sarja pamflettimaisia kannanottoja avaa uusia näkökulmia käsitteisiin, joita moni pitää itsestäänselvyyksinä ja joita moni on ominut omiin poliittisiin tarkoituksiinsa. Paleface murskaa taattuun tyyliinsä monta ennakkoluuloa – myös häntä itseään koskevia.

Karri Paleface Miettinen (s. 1978) on suomalainen rap-muusikko ja yhteiskunnallinen aktivisti. Hän on ollut mukana koostamassa kirjaa Rappiotaidetta: Suomiräpin tekijät (2011)

Äänikirjan tiedot

Kategoriat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *