Tuhatkuolevan kirous - Siiri Enoranta - Äänikirja - 9789510441909

Kuuntele:

Kuuntele teos
Elisa Kirja -palvelussa >>
Kuuntele teos
Adlibris-palvelussa >>
Kuuntele teos
Bookbeat-palvelussa >>

Kirjan kuvaus

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittaja 2018

Maaginen seikkailu, jossa päähenkilön kohtalo on hiuskarvan varassa – kirjaimellisesti

Tiedätkö, montako kertaa olen kuollut? Tiedätkö, montako kertaa on vielä jäljellä?

Paun äiti kauhistuu, kun Pau leikkaa takareisiin ulottuvan lettinsä. Syytä äiti ei kerro ja Pausta tuntuu, ettei se ole ainoa asia, joka häneltä salataan. Kun Pau saa 14-vuotiaana himoitun kutsun Magia-akatemiaan, hän pääsee osalliseksi ihmeelliseen taikomisen maailmaan, ja salaisuuksien ovet alkavat aueta.

Rimppakinttuinen ja kömpelö Pau ei ole koskaan ollut lahjakas missään, mutta käy ilmi, että hänellä on aivan erityisen vahva taika. Liittyykö se jotenkin salaperäiseen Nubya tuhatkuolevaan, joka on antanut Paulle lapsuudessa ainutlaatuisen lahjan – vai onko se sittenkin kirous?

Romaani on huikeaa seikkailufantasiaa ja samalla se kertoo tarkkanäköisesti vierauden pelosta ja ennakkoluuloista, oikeasta ja väärästä, ja niiden määrittämisen vaikeudesta.

Siiri Enorannan (s. 1987) edellinen nuortenromaani Surunhauras, lasinterävä (2015) voitti Topelius-palkinnon ja valittiin Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -ehdokkaaksi. Enoranta on saanut teoksistaan kolme kertaa Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon ja ollut useasti Kuvastaja-, Topelius-, Runeberg- ja Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -palkintoehdokkaana.

“Omalakisen ja vahvaäänisen romaanin henkilökuvaus, juoni ja inhimillisyys tuovat esiin lapsuuden lopun, hyvän ja pahan, ilon ja surun. Eheä ja varma lukuelämys.” – Ote Finlandia-ehdokkaiden valintaraadin perusteluista

“Tuhatkuolevan kirous on vankkaa fantasiaa höystettynä YA-mausteilla ja tiukoilla filosofisilla kysymyksillä, joiden vastapainona on sopivasti tymäkkää toimintaa ja maagista menoa.” – Kirsin kirjanurkka -blogi

Äänikirjan tiedot

 • Kirjailija: Siiri Enoranta
 • Lukija: Kati Tamminen  
 • Suomentaja:
 • Julkaisuvuosi: 2018
 • Kesto: 16 t 55 min
 • Koko: 584 Mt
 • Kieli: Suomi
 • Kustantamo: WSOY
 • ISBN: 9789510441909

Kategoriat

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *