Spede, nimittäin - Äänikirja - Tuomas Marjamäki

Kuuntele:

Kuuntele teos
Elisa Kirja -palvelussa >>

Kirjan kuvaus

Spede Pasasen syntymästä tulee huhtikuussa 2020 kuluneeksi 90 vuotta.

Suomi ei ole unohtanut Spede Pasasta (1930-2001), joka nauratti kansaa puolen vuosisadan ajan. Uusi elämäkerta piirtää maan tunnetuimmasta tv- ja elokuvakoomikosta, liikemiehestä ja keksijästä kuvan, joka on tarkempi kuin koskaan.

Spede, nimittäin kattaa viihdemiehen koko julkisen ja yksityisen elämän ensiaskeleista viimeiseen golflyöntiin. Apuna on ainutlaatuinen lähdemateriaali, Speden isän säilyttämät kouluainevihot, pakinat, näytelmäkäsikirjoitukset ja kirjeet, jotka osoittavat, kuinka jo nuorella Spedellä oli selvät suunnitelmat raivata tiensä komiikan huipulle.

Kymmenet läheiset perheenjäsenistä parhaisiin ystäviin, puolisot Pirjo Pasanen ja Riitta Väisänen sekä monet tärkeät työkaverit Simo Salmisesta Vesa-Matti Loiriin kertovat Speden omaperäisestä persoonasta, varjellusta perhe-elämästä, riidoista ja sovinnoista, huolenpidosta ja välittämisestä, paheista ja ruokailutavoista sekä rahan tekemisestä ja sen käyttämisestä.

Kirjassa soi vahvana myös Spede Pasasen oma ääni, joka muistuttaa: – Pääasia, että on kivaa!

Tuomas Marjamäki (s. 1978) on suomalainen kirjailija ja toimittaja. Hän on kirjoittanut elämäkerrat Spede, nimittäin ja Simo Salminen – se se vaan on sillä lailla sekä tietokirjan Kummeli – erittäin hyvin sanottu.

”No ensimmäisen lauseen jälkeen minä aina sanon jees. Sitten toisella kerralla ou jees ja kolmannella nou nou. Seuraavaksi sanon yleensä ou nou ja sitten vielä ou nou nou nou! Ja ne luulevat, että ymmärrän joka sanan.” – Spede kielitaidostaan

”Pertti oli juuri ostanut ison, kullanvärisen bemarin ja täräytti sillä edellä ajavan auton perään. Hän oli hurjana ja syöksyi räyhäämään kuskille. No se sattui olemaan mun gynekologi.” – Pirjo Pasanen, Speden vaimo

”Kirja on tarkkaa työtä, siitä välittyy Speden henki. Juuri tällainen Pertti Pasanen oli.” – Päiviö Pyysalo

Äänikirjan tiedot

  • Kirjailija: Tuomas Marjamäki
  • Lukija: Juha Hippi
  • Suomentaja:
  • Julkaisuvuosi: 2020
  • Kesto: 13h 47min
  • Koko: 574 Mt
  • Kieli: Suomi
  • Kustantamo: Docendo
  • ISBN: 9789522918529

Kategoriat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *