Rööperi - Harri Nykänen & Tom Sjöberg - Äänikirja - 9789522893901

Kuuntele:

Kuuntele teos
Elisa Kirja -palvelussa >>

Kirjan kuvaus

Lestinheittäjät, gangsterit ja kovanaamat – legendaarinen Rööperi-kirja päivitetyin tarinoin!

Päivitetty painos jo legendaariseksi muodostuneesta Harri Nykäsen ja Tom Sjöbergin Rööperi-romaanista. Uusia kiinnostavia tarinoita Helsingin Punavuoren eli Rööperin alamaailmasta rikollisten ja poliisien suulla. Tarinoita, joita ei ole voinut aiemmin kertoa.

Kirjan alkuperäispainos julkaistiin vuonna 2005 ja sen pohjalta tehtiin Aleksi Mäkelän ohjaama Rööperi-niminen elokuva, joka sai ensi-iltansa 2009. Muun muassa Samuli Edelmanin, Peter Franzénin ja Kari Hietalahden tähdittämä elokuva oli vuoden katsotuin. Ohjaaja Olli Saarela suunnittelee parhaillaan kirjan uusintapainoksen pohjalta uutta elokuvaa.

Harri Nykänen (s. 1953) on suomalainen rikoskirjailija ja entinen Helsingin Sanomien rikostoimittaja, joka on tullut tunnetuksi myös Raid-dekkareistaan.

Tom “Sjöba” Sjöberg (s. 1946) on nykyään eläkkeellä oleva suomalainen liikemies. Myös Rööperin pornokuninkaaksi tituleerattu Sjöberg on kasvanut Rööperin eli Helsingin Punavuoren kaduilla, ja elänyt koko ikänsä Punavuoressa.

“Kirja on suoraa tekstiä. Kiertoilmaisuihin ei turvauduta: miestappo on miestappo, petos on petos, ja hillitön väkivalta kuvataan kaartelematta. Rööperi ei ole kaunista, mutta läpikotaisin reilua luettavaa.” – Helsingin Sanomat

“Rööperi-teos ei ihannoi aihettaan, ja omituisella tavalla se on hauska lukea. Stoorit ovat paikoin uskomattomia, ei niin kreisejä ole voitu keksiä.” – Veli-Pekka Leppänen

Äänikirjan tiedot

Kategoriat

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *