Paranoidi optimisti - Risto Siilasmaa - Äänikirja - 9789520403362

Kuuntele:

Kuuntele teos
Elisa Kirja -palvelussa >>
Kuuntele teos
Nextory-palvelussa >>
Kuuntele teos
Adlibris-palvelussa >>
Kuuntele teos
Bookbeat-palvelussa >>

Kirjan kuvaus

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2018

Vuoden järisyttävin bisneskirja! Kurkistus teknologiamaailman sisäpiireihin.

Risto Siilasmaa kertoo Nokian vaikeista vuosista ja paljastaa keinot, joilla Suomen tärkein yritys nostettiin uuteen kukoistukseen.

Paranoidi optimisti on vangitsevasti kerrottu tarina ja kurkistus teknologiamaailman sisäpiireihin. Kirjassa Nokian hallituksen puheenjohtaja ja F-Securen perustaja Risto Siilasmaa peilaa Nokian kehitystä alkaen vuodesta 2008, jolloin hän liittyi yhtiön hallitukseen, sekä avaa näkemyksiään johtamisesta ja teknologiabisneksestä. Siilasmaa on kirjoittanut kirjan muun muassa Intelin ja Dellin toimitusjohtajien teoksissa kirjoittajana mukana olleen Catherine Fredmanin kanssa.

Siilasmaa kertoo, miten Nokia kävi lähellä tuhoa mutta onnistui nousemaan takaisin huipulle. Tarina opettaa selviytymään kriisien ja murroksen kourissa, etsimään uusia vaihtoehtoja ja pysymään valppaana jatkuvan muutoksen keskellä.

Punaisena lankana Nokian tarinan rinnalla kirjassa kulkee Siilasmaan johtamisen filosofia, paranoidi optimismi.

“Ilman optimismia ei uskalla ryhtyä isoihin muutoksiin. Kun on samalla riittävän epäluuloinen, näkee myös kaikkein huonoimmat mahdolliset vaihtoehdot ja pystyy ehkäisemään ne ennakolta. Olemalla paranoidi on varaa olla myös optimisti”, Siilasmaa kuvaa.

Risto Siilasmaa (s. 1966) on toiminut Nokian hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2012 alkaen. Yhtiön hallitukseen hänet valittiin vuonna 2008. Opiskeluaikanaan vuonna 1988 Siilasmaa perusti tietoturvayritys F-Securen ja toimi sen ensimmäisenä toimitusjohtajana. Hän on edelleen yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

“Kiehtova jännityskertomus siitä, kuinka hautaan tuomittu yhtiö nostetaan uudelleen jaloilleen.” – Karo Hämäläinen, Taloustaito.fi

“Kirja etenee yllättävänä kuin jännityskertomus. — Teos on rohkea ja henkilökohtainen kurkistus ylimpään portaaseen, mutta se toimii myös arkisena johtamisoppaana.” – Ote Finlandia-ehdokkaiden valintaraadin perusteluista

Äänikirjan tiedot

  • Kirjailija: Risto Siilasmaa
  • Lukija: Juha-Pekka Mikkola
  • Suomentaja: Markku Päkkilä  
  • Julkaisuvuosi: 2018
  • Kesto: 10 t 56 min
  • Koko: 378 Mt
  • Kieli: Suomi
  • Kustantamo: Tammi
  • ISBN: 9789520403362

Kategoriat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *