Kuolemanlaakso - Tommi Kovanen & Jenny Rostain - Äänikirja - 9789522795335

Kuuntele:

Kuuntele teos
Elisa Kirja -palvelussa >>
Kuuntele teos
Nextory-palvelussa >>
Kuuntele teos
Bookbeat-palvelussa >>

Kirjan kuvaus

Vuoden urheilukirja 2017 – Kun yksi taklaus muuttaa elämän

”Pienenä poikana jäällä kuulin tarinan miehestä, jota oli taklattu selkään. Mies oli muuttunut sen seurauksena, kadonnut täysin koko kuvasta. Puhuttiin, että nykyään hän kulki kuin elävä kuollut, ilman valoa silmissään. Ja tuota taklausta ja sen seurauksia alettiin kutsua kuolemanlaaksoksi.”
– Tommi Kovanen

  1. tammikuuta 2013 Rauman Lukon puolustajalla Tommi Kovasella on edessä peli Bluesia vastaan. Ottelun pitäisi olla aivan tavallinen, samanlainen kuin yli 500 kertaa aiemmin hänen liigauransa aikana. Kovanen kuitenkin taklataan rajusti takaapäin laitaan, eikä mikään ole sen jälkeen kuten ennen.

Seuraamuksia tästä taklauksesta ei tule muille kuin Kovaselle: hänellä diagnosoidaan aivovamma, joka pakottaa hänet lopettamaan uransa. Kukaan ei ota vastuuta tapahtuneesta, ja Kovasta kehotetaan olemaan asiasta hiljaa. Vamman seurauksena Kovasen tunteet alkavat kadota, ja väsymys tuntuu lamaannuttavalta. Lehdistölle ja läheisille hän uskottelee kaiken olevan hyvin – mutta hänen elämänsä hajoaminen ja syöksy kuolemanlaaksoon on vasta alkanut.

Pohjan saavutettuaan Kovanen aloittaa paluun elämään. Päivä kerrallaan, leväten ja hetkessä hengittäen hän opettelee olemaan oma uusi itsensä. Mies joka rakasti kiekkoa ja eli luistelusta, joutuu nyt hyväksymään, että hän elää loppuelämänsä aivovamman kanssa.

Kuolemanlaakso on Tommi Kovasen ja Jenny Rostainin yhdessä kirjoittama kertomus jääkiekkoilijan elämästä, liigakiekon armottomuudesta, taklausten ja aivovammojen seurauksista sekä herrakerhojen vaietuista sopimuksista.

Tommi Kovanen (s. 1975) aloitti pelaajauransa Kalpan riveissä ja pelasi 20-vuotisen liigauransa aikana myös Pelicansissa, JYPissä, Jokereissa, Tapparassa, Lukossa ja HIFK:ssa, jossa voitti myös Suomen mestaruuden. Lisäksi hän on pelannut Italiassa ja Sveitsissä.

Jenny Rostain (s. 1982) on näyttelijä, käsikirjoittaja ja valokuvaaja, joka on elänyt vuosia New Yorkissa opiskellen ja uraa luoden. Näyttelemisen ohella hänet tunnetaan myös suuren suosion saaneista blogikirjoituksistaan, jotka käsittelevät yhteiskunnallisia aiheita.

“Intensiivinen, voimakkaasti vaikuttava, mukaansa imaiseva kirja. Aivovamma tuhoaa miehen mielen, paluuta entiseen ei ole.” – Kirjavinkit

“Kovanen odotetusti antoi palaa kirjassaan, kuten hän on tehnyt jo useissa uransa päättymisen jälkeisissä haastatteluissa. Jos etsitään Suomen rohkeinta ex-kiekkoilijaa, on Kovanen lähellä tuota titteliä.” – Matti Liljaniemi, Jatkoaika

Äänikirjan tiedot

Kategoriat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *