Kultainen vasikka - Järjestäytynyt rikollisuus Suomessa - Mikko Gustafsson & Janne Huuskonen - Äänikirja - 9789510444030

Kuuntele:

Kuuntele teos
Elisa Kirja -palvelussa >>
Kuuntele teos
Nextory-palvelussa >>
Kuuntele teos
Adlibris-palvelussa >>
Kuuntele teos
Bookbeat-palvelussa >>

Kirjan kuvaus

Sukellus suomalaisen rikollisuuden kovaan ytimeen.

Kahden tutkivan journalistin kirja moottoripyöräjengiläisten ja vanhan alamaailman yhteenotosta ja konfliktin jälkeisestä yhteiselosta.

Suomen alamaailma mullistui 1990-luvulla, kun Helvetin enkelit ja Bandidos saapuivat maahan. Jengit tappelivat ensin keskenään, ja Sörkan vankilassa bandiitit ottivat yhteen myös vanhan rikolliskaartin kanssa.

1997 Bandidos solmi rauhan Enkelien ja perinteisten rikollispomojen kanssa. Aiemmin vanha kaarti halveksui jengiläisten liivejä, mutta pian sovun jälkeen osa heistä verhoutui itsekin nahkaliiveihin.

Eräs uusista jengiläisistä oli Keijo Vilhunen, yksi United Brotherhood -jengin pomoista. Vilhunen tuomittiin Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion kanssa törkeistä huumerikoksista vuonna 2016.

Laajaan haastatteluaineistoon perustuva Kultainen vasikka kertoo myös, millaista on olla jengiläisen puoliso, kuinka jengiläisten rasvabuutsit vaihtuivat merkkilenkkareihin – ja miten järjestäytynyttä rikollisuus Suomessa ylipäätään on.

Rikostoimittajat Mikko Gustafsson ja Janne Huuskonen kertovat kirjassaan suuret tarinat, jotka eivät taipuneet uutisjutun formaattiin. Gustafssonilta on ilmestynyt aikaisemmin yhdessä Jantso Jokelinin kanssa kirjoitettu tietokirja Kebutabu. Huuskonen kuului työryhmään, joka sai 2018 Bonnierin Suuren journalistipalkinnon Vuoden juttu -sarjassa.

Äänikirjan tiedot

Kategoriat

1 kommentti artikkeliin “Kultainen vasikka – Järjestäytynyt rikollisuus Suomessa – Mikko Gustafsson & Janne Huuskonen”

  1. Kultainen vasikka on erinomainen äänikirja suomalaisesta rikosskenestä. Siitä saa hyvää ja varsin perusteellisesti varmennettua taustatietoa Aarnion caseen liittyen sekä moottoripyöräjengien toimintaan liittyen. Kirjassa on omat luvut keskeisille Suomessa toimiville liivijengeille: Helvetin Enkeleille, Bandidosille, Cannonballille ja lisäksi käsitellään MOREa. Ehdottoman suositeltava äänikirja kuunneltavaksi kaikille, jotka ovat kiinnostuneita suomalaisista rikollisista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *