Kriminologia – Rikollisuus ja kontrolli muuttuvassa yhteiskunnassa – Mikko Aaltonen & Janne Kivivuori & Matti Näsi & Karoliina Suonpää & Petri Danielsson

Kriminologia – Rikollisuus ja kontrolli muuttuvassa yhteiskunnassa - Mikko Aaltonen & Janne Kivivuori & Matti Näsi & Karoliina Suonpää & Petri Danielsson - Äänikirja - 9789523455306

Kuuntele:

Kuuntele teos
Bookbeat-palvelussa >>

Kirjan kuvaus

Miksi toiset ihmiset tekevät enemmän rikoksia kuin toiset? Mistä syystä laittomuudet kasaantuvat joillekin alueille? Miten köyhyys, ihmisen persoonallisuus ja sosiaalinen kontrolli vaikuttavat rikollisuuteen? Millä tavoin rikollisuus on muuttunut ajan saatossa?

Kriminologia tutkii arkaluontoisia ilmiöitä, sillä rikoksen tekijä ei yleensä halua tekoaan muiden tietoon. Myös rikoksen uhri voi pyrkiä mieluiten unohtamaan kokemuksensa. Yhteiskunnallisessa keskustelussa kysymykset rikollisuudesta ja turvallisuudesta ovat kuitenkin tulleet yhä tärkeämmiksi.

Kriminologia vastaa näihin kysymyksiin uusimman tutkimustiedon avulla. Teoksessa tarkastellaan myös uusia rikosuhkia, kuten kyberrikollisuutta ja terrorismia, sekä rikollisuuden ehkäisemisen keinoja. Kuinka voidaan saavuttaa entistä turvallisempi, kansalaisia oikeudenmukaisesti kohteleva yhteiskunta?

Äänikirjan tiedot

Kategoriat

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *