Kolumnisti - Taina Haahti - Äänikirja - 9789522893987

Kuuntele:

Kuuntele teos
Elisa Kirja -palvelussa >>

Kirjan kuvaus

Vetävä dekkaridebyytti vie Joppilan pikkukaupunkiin, jossa on tapahtunut useita hämäriä, itsemurhiksi katsottuja kuolemantapauksia. Mutta onko kaikki sitä miltä näyttää – kolumnisti lähtee ottamaan selvää.

Ilmiannettuaan pomonsa korruptiosta ja saatuaan potkut freelance-toimittaja Marita “Mara” Nuutinen yrittää elättää itsensä senttailemalla lehtiin. Hän kirjoittaa suopean kolumnin uusiutuvasta energiasta ja saa tuulivoiman vastustajien vihat päälleen. Eräs heistä kutsuu Nuutisen kokemaan, kuinka kurjaa on elää Joppilan Pahavuoressa tuulivoimaloiden läheisyydessä. Ja kun tuulivoimapuistosta löytyy kuollut nainen, Nuutinen päättää ottaa haasteen vastaan.

Perillä häntä odottaa tuulivoimaan sijoittava kunnanjohto lobbareineen, petettyjen asukkaiden yhteisö sekä lisää kuolleita naisia. Mitä syvemmälle Nuutinen kaivaa, sitä selvemmin kaiken alta tuntuu kuultavan hänen oma menneisyytensä ja pian Nuutinen huomaa joutuvansa itse epäilyjen alaiseksi.

Kuolemantapauksia tutkiva rikosylikonstaapeli uskoo, että pahoilla teoilla on haaraiset juuret ja myrkyllinen kasvusto. Kun yksi asia johtaa toiseen, syntyy ikävyyksiä ruokkiva rihmasto. Sitä jotkut kasvattavat tyhmyyttään, toiset ahneuttaan, kolmannet silkkaa julmuuttaan.

Taina Haahti (s. 1960) on kirjoittanut ammatikseen vuodesta 1996. Hän on julkaissut 13 romaania ja toiminut myös Taloussanomien ja Helsingin Sanomien kolumnistina, sekä kirjoittanut aikakauslehtiin. Kolumnisti on hänen ensimmäinen varsinainen dekkarinsa.

“Taina Haahti on monipuolinen kirjailija, jonka tuotannosta löytyy aikuisten romaanien lisäksi myös lasten- ja nuortenkirjoja. Tällä teoksella hän osoittaa olevansa myös taitava dekkarikirjailija.” – Lukemista-blogi

“Kolumnistia voi suositella kotimaisen jännityksen ystäville.” – Kirjat kertovat -blogi

“Haahti tekee kelvollisen avauksen dekkarimaailmaan. Hänen käyttämä kielensä on vahvaa ja kirjailijan ammattitaito näkyy vahvasti tarinan taustalla.” – Kirjan vuoksi -blogi

Äänikirjan tiedot

  • Kirjailija: Taina Haahti
  • Lukija:
  • Suomentaja:
  • Julkaisuvuosi:
  • Kesto:
  • Koko: 396 Mt
  • Kieli: Suomi
  • Kustantamo: Pulitzer
  • ISBN: 9789522893987

Kategoriat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *