Kuuntele:

Kuuntele teos
Elisa Kirja -palvelussa >>
Kuuntele teos
Bookbeat-palvelussa >>

Kirjan kuvaus

Lauri Jäntin palkinnon voittaja 2018

Miten poliisijohtajan huumebisneksestä tuli totta?

Keisari Aarnio johdattaa lukijat Suomen vakavimman huume- ja virkarikosoikeudenkäynnin kulisseihin.

Jari Aarnio valittiin nuorena vuoden poliisiksi, ja hän nousi nopeasti päälliköksi Helsingin huumepoliisiin. Hänen johdollaan huumepoliisi alkoi tehdä näyttäviä takavarikkoja ja Aarnion maine karttui, kun hänen pihalleen heitettiin pommi, jonka sytytyslangan hän onnistui viime hetkellä katkaisemaan puutarhasaksilla.

Nyt Jari Aarnio istuu vankilassa pitkää tuomiota. Kuinka sankaripoliisia alettiin epäillä alamaailman johtajaksi ja huumeiden salakuljettajaksi?

Minna Passi ja Susanna Reinboth, Helsingin Sanomien palkitut rikos- ja oikeustoimittajat, kävivät kirjaa varten läpi kymmenitätuhansia sivuja asiakirjoja ja haastattelivat yli sataa ihmistä.

He kertovat uskomattoman, mutta toden tarinan siitä, kuinka poliisista tuli rikollinen. Ja kuinka hän onnistui manipuloimaan esimiehiään, poliisikollegojaan, rikollisia ja myös toimittajia.

“Minna Passi ja Susanna Reinboth ovat onnistuneet kokoamaan valtavan lähdemateriaalin ja lukemattomat haastattelut kirjaksi, jonka lukija käy korkeilla kierroksilla ensimmäisiltä sivuilta lähtien.” – Lauri Jäntin säätiön hallituksen puheenjohtaja Claes von Heiroth

Äänikirjan tiedot

Kategoriat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *