Karhu - voimaeläin - Kimmo Ohtonen - Äänikirja - 9789522914347

Kuuntele:

Kuuntele teos
Elisa Kirja -palvelussa >>
Kuuntele teos
Nextory-palvelussa >>
Kuuntele teos
Adlibris-palvelussa >>
Kuuntele teos
Bookbeat-palvelussa >>

Kirjan kuvaus

Lukija-Finlandian voittaja ja Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas 2016

Ylen luontotoimittajan vaikuttava matka metsän kuninkaan ja muiden asukkaiden maailmaan – kuuntele nyt Pekka Strangin upeana tulkintana!

34-vuotias luontotoimittaja ja -valokuvaaja Kimmo Ohtonen, on koonnut elämän mittaisen seikkailunsa karhun maailmassa kirjan kansien väliin. Kimmo ottaa lukijansa mukaan omakohtaiselle tutkimusmatkalleen Kainuun korpimetsiin, petojen valtakuntaan.

Suurpedoista on kerrottu vuosisatojen aikana lukemattomia tarinoita. Edelleen ne herättävät meissä kunnioitusta ja pelkoa, jopa vihaa. Kimmon matkassa pääsemme seuraamaan petojen elämää lähietäisyydeltä, tapaamme niin sudet, ahmat kuin lukuisat muutkin metsän asukit.

Tarinan keskiössä on kuitenkin itse metsän kuningas, jonka seurassa Kimmo on päässyt viettämään lukuisia öitä korpimetsän hämärässä. Metsä on tuhansien tarinoiden ja salaisuuksien maailma, jossa niin eläimet kuin monet ihmisetkin kasvavat ja oppivat elämänsaloja.

Karhu – voimaeläin onkin ennen kaikkea ihmismatka meidän alkujuurillemme, sinne mistä me olemme kaikki lähteneet. Matka, jonka edetessä lukija pääsee myös pohtimaan omaa luontosuhdettaan. Mitä tunnet, kun vaellat syvällä havupuiden labyrintissä? Mitä näet, kun metsän kuningas katsoo sinua silmiin? Pelottavan pedon vai kenties heijastuksen omasta elämästäsi?

Hetken ajan John Goodman salli minun seuraavan, millaista hänen erakkomainen elämänsä on. Metsien kuningas oli puhunut minulle omalla kielellään. Hetken sain jakaa saman maailman hänen kanssaan. Tähän maailmaan minäkin kuuluin.

Kimmo Ohtonen (s. 1981) on Yleisradion toimittaja, käsikirjoittaja ja valokuvaaja, joka on tunnettu lukuisista luonto-ohjelmista. Hänet tunnetaan myös useista tempauksistaan luonnon puolesta. Vuonna 2012 Kimmo tempaisi Norppauinti-ohjelmassaan uimalla Saimaalla 140 kilometrin matkan saimaannorpan hyväksi.

“Tämä kirja on otettava haltuun, hissukseen ja vähitellen. Lopulta tuntuu siltä kuin halaisi nallea. Sitä haluaa lisää.” – Kirjavinkit

“Ylen luonto-ohjelmista tutun luontotoimittajan, valokuvaajan ja käsikirjoittajan Kimmo Ohtosen karhukirja menee suoraan ihon alle.” – Kaisa Reetta T

Äänikirjan tiedot

  • Kirjailija: Kimmo Ohtonen
  • Lukija: Pekka Strang
  • Suomentaja:
  • Julkaisuvuosi: 2017
  • Kesto: 3 t 45 min
  • Koko: 165 Mt
  • Kieli: Suomi
  • Kustantamo: Docendo
  • ISBN: 9789522914347

Kategoriat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *