Kaikki se mitä en muista - Jonas Hassen Khemiri - Äänikirja - 9789510441046

Kuuntele:

Kuuntele teos
Elisa Kirja -palvelussa >>
Kuuntele teos
Adlibris-palvelussa >>
Kuuntele teos
Bookbeat-palvelussa >>

Kirjan kuvaus

Augustpriset 2015 -voittaja

Mosaiikkimaista maahanmuuttajaproosaa rakkaudesta, identiteetistä ja ystävyydestä.

Kaikki se mitä en muista on jännitysromaanin keinoja käyttävä kertomus Samuel-nimisen nuoresta miehestä. Samuel on kuollut auto-onnettomuudessa, ja nimettömäksi jäävä kirjailija kiertää haastattelemassa hänen ystäviään saadakseen selvää Samuelin elämästä.

Lyhyn kommentein kaikki vuodattavat saman tarinan omasta näkökulmastaan. Moniäänisen kerronnan keskiössä on paljas ihminen, vasta sitten hänen ulkonäkönsä, ammattinsa, etninen taustansa tai sukupuolensa.

Tarinoiden myötä käy ilmi, että Tukholman yössä heiluva Samuel on ollut maahanmuuttoviraston byrokraatti, salaperäinen Laide arabian kielen tulkki, kämppäkaveri Vandad kaapin kokoinen järkäle, isoäiti ruotsinkielisiä sananlaskuja lateleva dementikko. Käy myös ilmi, että auttaakseen Ruotsissa laittomasti oleskelevia siirtolaisnaisia Samuel keksi luovuttaa hoitolaitokseen joutuneen isoäitinsä talon näille. Sitten talo syttyi palamaan ja katastrofi oli valmis.

Khemiri on kirjoittanut huolellisesti dramatisoidun kuoroteoksen, jonka äänimaailma syventää näennäisen pinnallista ihmiskohtaloa ja kasvattaa yksiulotteisen jännitysnäytelmän Samuelin kuolemasta tiheäksi pohdinnaksi ihmisyyden ehdoista.

Suomentanut Tarja Lipponen

”Jonas Hassen Khemirin kuvaelma muistin ja todistusten harhaanjohtavuudesta on kuin jännittävä trilleri. Romaani on myös rakkaustarina ja kertomus väkivallasta, anteeksiantamattomista petoksista sekä rahan vallasta. Epäsovinnaisesti rakentuva romaani, jossa useat eri äänet piirtävät päähenkilön muotokuvaa. Kaikki on kirjoitettu hiotun hillityksi proosaksi, jossa paperittomien ja rikollisten varjomaailma törmää Solsidaniin kivikovassa ja kiihkeässä Tukholmassa.” – August-palkintoraati

“Viime vuonna August-palkinnon saanut Jonas Hassen Khemiri on kirjoittanut ehkä toistaiseksi parhaan romaaninsa.” – Helsingin Sanomat

Äänikirjan tiedot

  • Kirjailija: Jonas Hassen Khemiri
  • Lukija: Jukka Pitkänen  
  • Suomentaja: Tarja Lipponen
  • Julkaisuvuosi: 2019
  • Kesto: 8 t 30 min
  • Koko: 294 Mt
  • Kieli: Suomi
  • Kustantamo: Johnny Kniga
  • ISBN: 9789510441046

Kategoriat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *