Hermo - Murharyhmän mies äänikirja

Kuuntele:

Kuuntele teos
Elisa Kirja -palvelussa >>
Kuuntele teos
Nextory-palvelussa >>
Kuuntele teos
Adlibris-palvelussa >>
Kuuntele teos
Bookbeat-palvelussa >>

Kirjan kuvaus

Tosielämän rikosdraamaa sähköisimmillään

Legendaarisen murharyhmän ex-pomo, rikosylikomisario Juha ”Hermo” Rautaheimo, ehti ennen eläkkeelle jäämistään työskennellä 40 vuotta Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikössä. Hänen uransa varrelle mahtuu useita suomalaisen rikoshistorian tunnetuimmista tapauksista, aina vuoden 1997 poliisisurmista Herlinin hissisuvun miljoonaperijättären sieppaukseen ja Bandidos-moottoripyöräkerhon varapresidentin ampumisesta koko Suomea järkyttäneeseen raakaan taksisurmaan.

Muistelmateoksessaan Rautaheimo käy läpi työvuosiltaan vahvimmin mieleen jääneitä tapauksia, kertoo kiinnostavasti ja jännittävästi niiden selvittelytyöstä ja poliisin tutkintatavoista. Hänen teoksestaan saa elävän kuvan poliisin toiminnasta 1970-luvulta tähän päivään, lukija pääsee seuraamaan, kuinka nahkalaukussa olalla kannettujen radiopuhelimien aikakaudesta on siirrytty DNA-testien nykytodellisuuteen.

”Suomalaisen pimeimmän puolen asiantuntijaksi” luonnehditun Rautaheimon teos on täynnä hengästyttäviä rikostarinoita – yhdistettynä asiantuntemukseen ja näkemykseen, jota kenelläkään muulla tässä maassa ei ole.

Juha ”Hermo” Rautaheimo (s. 1952) aloitti poliisiuransa Helsingin poliisilaitoksella helmikuussa 1975 ja siirtyi rikospoliisin silloiseen väkivaltatoimistoon tutkijaksi saman vuoden heinäkuussa. Aluksi Rautaheimo erikoistui palonsyyntutkintaan, myöhemmin väkivalta- ja henkirikostutkintaan. Vuodesta 1989 lähtien hän toimi väkivaltarikosyksikössä tutkinnanjohtajana, ja vuodesta 2014 lähtien yksikön virkaa tekevänä johtajana. Eläkkeelle hän jäi vuonna 2015.

“Jos rikokset kiinnostavat, tämä kirja sinun on luettava! Rautaheimo ei herkuttele tapahtumilla, vaan kertoo eri rikosten selvittämisestä faktapohjaisesti poliisin näkökulmasta ja tapahtumien kulkua kuvaillen.” – Anna-Maria, Goodreads

“Avaa hienosti poliisin ja varsinkin väkivaltayksikön toimintaa. Rankkoja tarinoita, mutta erittäin mielenkiintoisia.” – Ville, Goodreads

Äänikirjan tiedot

Kategoriat

1 kommentti artikkeliin “Hermo – Murharyhmän mies – Sari Rainio & Juha Rautaheimo”

  1. Hermolla eli Juha Rautaheimolla on kyllä paljon kiinnostavia tarinoita Suomen rikoshistorian kuumottavimmista caseista, mutta mielestäni tämä kirja on rakenteeltaan tosi puuduttava. Olen tätä äänikirjaa jo useampaan kertaan koittanut kuunnella, ja vaikka aihepiiri kiinnostaakin todella paljon, on kuunteleminen todella puuduttavaa ja tylsää. Tämä on siis siinä mielessä tosi omituista, että äänikirjan sisältämät tarinat ovat todella kiinnostavia ja kiehtovia. Ainoaksi syyksi tähän olen todennut sen, että kirjan rakenne ja kerronnan tapa ei vain oikein iske minuun.

    Sisältö: 5/5 tähteä
    Kuuntelukokemus: 2,5/5

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *