Esikoisten lunastus - Samuel Davidkin - Äänikirja - 9789510441053

Kuuntele:

Kuuntele teos
Elisa Kirja -palvelussa >>
Kuuntele teos
Nextory-palvelussa >>
Kuuntele teos
Adlibris-palvelussa >>

Kirjan kuvaus

Tiheätunnelmainen trilleri Helsingin salatusta historiasta

Leo Asko työskentelee Poliisin rikoksentorjuntayksikössä. Hänen pitää tutkia eräs Helsingin Korkeavuorenkadulla sijaitseva tyhjä asunto. Kaikki ei tunnu olevan kunnossa vaikka siltä aluksi näyttääkin. Askon havainnot yhyttävät hänet Daniel Janovskyn kanssa, kollegan, joka on siirretty syrjään kenttätutkimuksista. Tutkimukset viittaavat tiukan linjan juutalaisiin, kenties myös muihin yhtä kiihkeisiin tekijöihin.

Edelleen vaikuttaa kuitenkin siltä, että kyse ei ole rikoksesta, mutta kun todisteita alkaa ilmaantua, niistä on mahdoton erehtyä. Asko ja juutalainen Daniel ajautuvat tapahtumien keskipisteeseen, missä kaikki joutuvat lopulta hengenvaaraan, kun kilpajuoksu mittaamattoman arvokkaan aarteen löytämiseksi alkaa.

Esikoisten lunastus on taitavasti rakennettu trilleri, jossa pääosassa on liki mystiseksi tihentyvä tunnelma, historian paino ja kaupunki ympärillä, Helsinki. Kun lukija kerran lähtee matkaan, hän jatkaa lukemistaan ja toivoo, ettei tarina loppuisi koskaan.

Samuel Davidkin (s. 1983) on suomalainen jännityskirjailija. Keväällä 2016 ilmestynyt Esikoisten lunastus on hänen kehuttu esikoisromaaninsa, joka avaa uuden kotimaisen trillerisarjan.

“Minua viehätti Davidkinin dekkarissa kaksi asiaa. Ensinnäkin juutalaisuus dekkarin aihepiirinä ja sen taitava ja asiantunteja käsittely oli innostavaa. — Pisteenä i:n päällä kirja yhdistää Helsingin ja juutalaisuuden historiaa ja lopputuloksena on kaunis paketti.” – Kirjavinkit

“Keväisen Helsingin kaduilla kuljetaan tiheästi ja etsitään talmudaarretta sekä sitä jahtaavia hämärämiehiä. Tällaista ei ennen suomalaisjännäreissä ole ollut.” – Tuijata. Kulttuuripohdintoja

Äänikirjan tiedot

Kategoriat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *